Snowboard

Bräda som bräda kanske man skulle kunna tro, men det finns stora skillnader mellan att åka skateboard och att åka snowboard. Snowboard jämförs då hellre med typ surfing eller kanske wakeboard, även om jag aldrig testat just wakeboard (vill dock gärna!).

Snowboard på vintern - skate på sommaren

Jag är en sucker för vintersport och åkte skidor som liten - vi spenderade många vintrar i Sälen. Idag föredrar jag dock helt klart snowboard och har massor av vänner som också är helt besatta. Vi har tur som bor i Sverige för man kan liksom gör antingen eller: snowboard när det är snö och skateboard när det är torrt. Det enda vi saknar är väl sköna hav för surfing, men man kan inte få allt, hehe.

Jag åker ofta på helgturer till skidanläggningar under vintern och har testat en hel del genom åren. Det är svårt att utnämna en favorit för alla har sina för- och nackdelar. Senast jag testade var Kungsberget och jag blev positivt överraskad. De röda och svarta backarna var riktigt grymma! Det är ingenjätteanläggning dock, så lagom för just en helg.

Bad Gastein

Drömmen inför den kommande vintern är att lyckas organisera en resa till Alperna, jag är supernyfiken på Bad Gastein! Det verkar finnas allt på dessa enorma anläggningar - bra åk, bra fest och härlig stäming. Men man får ju uppleva för att veta, eller hur? 

För koll på olika orter och anläggningar, snödjup och annat livsviktigt så brukar jag uppdatera mig på sajten freeride.se - där finns typ allt!

 

23 Sep 2016