Fötterna är viktigare än du tror

Om man aldrig haft problem med fötterna så tar man dem för givet. De sitter ju där, längst ner på benen, och det största bekymret man kanske haft är vad man ska ha för skor vid olika tillfällen. Men så får man hälsporre, hammartå eller hälseneinflammation och då är man plötsligt väldigt medveten om sina fötter. 

Att ta hand som dem är viktigt, redan i unga år, och genom att sköta sina fötter så kan man slippa en hel del smärta. Se till att alltid smörja dem om de är torra, tvätta dem så de aldrig är smutsiga och gå gärna till en fotvårdsspecialist då och då för att kolla upp dina fötters hälsa. 

Hjälpmedel till de som behöver

En granne till mig linkade sakta till sin brevlåda och när jag frågade vad som hänt så berättade hon att hon fått hälsporre. Det gjorde extremt ont, det såg jag, och hon hade tejp som gick upp från sandalerna vid hälen. Hon berättade att hon varit och träffat en sjukgymnast som tejpat och att hon också fått andra hjälpmedel mot fotproblem. Så nu hoppas vi att det bara blir bättre. 

Mina egna fötter mår ju ganska bra men när man träffar andra som har ont så påminns man om hur snabbt det kan gå från att må bra till att knappt kunna gå. Bara för ett par veckor sedan var ju grannen ute och joggade! Jag hoppas jag får slippa den smärtan hon har nu. 

11 Apr 2023