Ta hand om dina händer

Våra händer spelar en viktig roll i vårt dagliga liv. Vi är vanligtvis omedvetna om den avgift som vardagen tar på våra händer, eftersom de bara är så integrerade i vilka vi är och vad vi gör. Vi använder dem dagligen och de går igenom mycket.

Utöver den dagliga exponeringen för elementen, utsätter vi dem också för flera externa ämnen och kemikalier, potentiellt utan att inse det. All denna användning kan resultera i torr hud på händerna och torra spruckna händer i allmänhet. Att vårda våra händer och hud är mycket viktigt; långvarig hudvård säkerställer att vi skyddar vår hud i många år framöver. När vi blottar våra händer som vi gör varje dag, om vi misslyckas med att ta hand om våra händer ordentligt, kommer du med tiden att upptäcka att de försämras. Precis som vi återfuktar och vårdar resten av vår kropp med body lotions och hudrutiner, varför skulle vi inte göra det för våra händer?

Varför är det viktigt att ta hand om våra händer?

Att ta hand om våra händer är viktigt eftersom du, precis som all hudvård, bättre kan skydda dina hudceller, hjälpa till att behålla en hälsosam hudvård, undvika irritation och torr hud. Torr hud och dålig hudvård kan leda till för tidigt åldrande när det gäller hudens tillstånd och handvård är ett viktigt steg för att låsa in den där så viktiga fukten som håller våra händer släta, smidiga, friska och rena. Oavsett hur vi använder våra händer – om vi ska hålla i något, krama någon, tvätta något – utsätter vi det för yttre irritationer och om du tänker på vad våra händer går igenom på en dag är det förstås vettigt att ta hand om dem som vi gör andra delar av kroppen.

När ska jag använda handkräm?

Våra händer är en av de första platserna som visar tecken på åldrande. De flesta av oss förstår behovet av en hälsosam hudvårdsrutin för att behålla vårt ungdomliga utseende så länge vi kan, men om vi inte tar hand om våra händer kan de lätt ge bort spelet. Att använda en återfuktande handkräm håller inte bara vår hud mjuk och slät utan hjälper också till att hålla dem yngre längre.

Hur fungerar handkräm?

Huden på baksidan av våra händer är helt annorlunda än huden på våra handflator. Huden ovanpå våra händer är egentligen ganska tunn och har färre talgkörtlar, vilket betyder att den kan bli torr mycket snabbt. Omvänt är huden på våra handflator mycket tjockare och följaktligen måste fuktbehovet för att penetrera detta område av händerna vara rikt och fullt av fuktbindande ingredienser. 

18 Apr 2023