Ett snyggt smile

Leendet gör så himla mycket för en persons utseende. Första gången jag blev varse detta var när en killkompis till mig hade tandställning när vi gick på högstadiet. Jag hade aldrig tänkt på att han såg särskitl bra ut men jag hade inte heller analyserat varför. Han hade, innan sin tandställning, sneda och spretiga tänder och log alltid väldigt spänt. Hans tänder var ett komplex som gjorde honom osäker. Vi har pratat om detta nu i vuxen ålder, det är därför jag har sådan koll.

Poppis över en natt

Men så fick han tandställning, och visst log han fortfarande spänt medan han hade den (2 hela år!). Men när den kom av alltså - vilken skillnad! Inte bara log han avslappnat med hela ansiktet, han hade dessutom världens mest fantastiska leende. Det gick nästan som över en natt - lägligt nog började vi på gymnasiet ungefär samtidigt så han fick börja sitt nya liv med snyggelooken - han blev superpoppis och har varit det sedan dess. 

Osynlig tandställning 

Det är nog inte särskilt kul att ha tandställning i puberteten för man är så himla osäker på sig själv redan. De familjer som ha råd bör helt klart överväga en osynlig tandställning istället. Man betalar bara mellanskillnaden från vad en vanlig tandställning kostar fram tills man är 19 år gammal. 

Även vuxna kan fixa sitt leende med en osynlig tandställning. SMAJLA heter en tandregleringsklinik i Stockholm som jag har hört mycket gott om och som har osynlig tandställning som specialitet.

9 Oct 2016